BK Děčín vs Flyers Wels 80 : 53

21. 08. 2024, 18:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

PO ZÁPASE

Druhým soupeřem Válečníků v přípravě byl už jejich starý známý, a to rakouský Raiffeisen Flyers Wels, který v Děčíně absolvuje několikadenní přípravný kemp. Hosté se probojovali v minulé sezóně bundesligy až do čtvrtfinále, a své kvality ukázali také na děčínské palubovce.
Hned od úvodního hvizdu nastoupili s velmi agresivní celoplošnou obranou, napadali důrazně rozehrávku a Válečníci si museli zvykat na jejich tvrdou hru. I díky tomu se skóre neměnilo příliš rychle, a stav po třech minutách byl 6:0, když své první dva body zapsal pivot Adam Pecháček. Celkově první čtvrtka mnoho bodů nepřinesla, ale Děčín ji vyhrál i díky trefám Macháče v závěru 15:8. Druhá desetiminutovka už byla bodově plodnější a diváci stále sledovali velmi tvrdý basketbal, jenž sice přinášel značné množství faulů, ale rozhodně bavil. Děčín se v úvodu díky bodům Waltona odpoutal na 19:10, dvojciferný náskok si vybudoval zhruba v polovině této periody - 26:16. Pak konečně přišla první domácí trojka, a to z rukou Štěrby, po které vedli Válečníci 29:19. V závěru se košem s faulem blýskl Macháč, jenž navýšil náskok na 33:21, ale poločas skončil pro hosty vcelku přijatelně, a to 35:27.
Hned v úvodu druhé půle rakouský tým snížil na 35:31, ovšem následně skórovali Walton s Pecháčkem, a od stavu 39:31 už definitivně přebrali otěže zápasu domácí. Po trojce Kroutila to bylo 45:33, po šestkách stejného hráče 52:40. Hosté se v závěru třetí čtvrtiny dopouštěli velikého množství faulů a Válečníci toho využili k navýšení náskoku na 58:40. Následně Štěrba v obraně dobře přečetl přihrávku soupeře a svůj zisk završil dvěma body - 60:40. Tečku za třetí částí pak udělal jeden trestný hod Žižky - 61:40. V poslední periodě se dvakrát za tři body trefil Randýsek, Děčín vedl už 67:42 a trenér Tomáš Grepl tak mohl dát šanci všem hráčům z lavičky, včetně odchovance Mišejka. Domácí pak kontrolovali své vedení, dokonce jej lehce navyšovali až do konečného výsledku 80:53, o což se parádní smečí postaral Žižka.
Utkání bylo skvělou přípravou a soupeř zaslouží respekt. Válečníci museli bojovat o každý míč, a ani v závěru rakouský tým neustupoval od agresivního napadání a tlaku na hráče s míčem. Bodově se v dresu Děčína prosadili všichni nastoupivší hráči až na Mišejka a Gabriela, který si ale připsal jednu asistenci a dva zisky. Na lavičce domácích už byl také Novozélaňdan Isaac Davidson, který však zatím jen sledoval počínání svých nových spoluhráčů.  

BK ARMEX Děčín - Raiffeisen Flyers Wels 80:53
Nejlepší střelci: Walton 15, Štěrba 13, Slowiak 9, Macháč 9, Kroutil 9 - Gil 10, Fintel 8, Idowu 8, Poldak 8, Anplejkovic 7. Trojky 4:7, doskoky 42:39, asistence 15:15. 

Čtvrtiny: 15:8, 20:19, 26:13, 19:13                                                     

Rozhodčí: Martin Kučírek, Jan Jeřáb, Jaroslav Pazourek.

PŘED ZÁPASEM

Většina z letošních soupeřů je opakujících se v přípravném období Válečníků poměrně často, a jedním z nich je i rakouský Raiffeisen Flyers Wels, který opět v Děčíně stráví několikadenní přípravný kemp a sehraje s domácím ARMEXem dva duely. V loňském ročníku rakouské bundesligy vypadl ve čtvrtfinále ze čtvrté pozice s pozdějším trochu překvapivým finalistou z Grazu. Stálicí ve Welsu je hlavní trenér a sportovní ředitel Sebastian Waser působící v klubu od roku 2017. Wels zatím oznámil jen malou část své sestavy, kdy v kádru zůstávají tři mladší Rakušané a také mladý Dominikánec Gil, který hrál v Rakousku už U19. Jak už bývá zvykem, během pobytu v Děčíně by se k týmu měla připojit mniimálně jedna nová tvář, která přiletí do Prahy.

Letošní vzájemný duel číslo jedna je na pořadu ve středu 21. srpna se začátkem v 18 hodin. Trenér Tomáš Grepl nebude mít ještě k dispozici nejnovější akvizici Isaaca Davidsona, jenž by měl na zápas dorazit rovnou z letiště. Jordan Ogundiran přicestuje následující týden. 

Odvetný zápas se odehraje v pátek 23.8., jen v netradičně brzkém čase od 16 hodin.

Kvůli opravám probíhajícím ve dvou šatnách bude ještě během srpna upraven vchod do haly, kdy půjde vcházet pouze levými dveřmi hlavního vstupu. 

Vstup na zápas je volný.

Nahoru