BK Děčín vs Flyers Wels 87 : 81

23. 08. 2024, 16:00 HOD. ARMEX Sportcentrum

PO ZÁPASE

V odvetě s houževnatým rakouským soupeřem se dal čekat větší boj, než v prvním zápasu ve středu, neboť Wels vyznává hru s vysokou intenzitou, tvrdostí a bojovností. Rakušané šli také hned do vedení, ale Děčínští se v pátek probudili se střeleckou slinou. Ve čtvrté minutě za stavu 17:7 dali 15 ze svých bodů z trojek (Walton, Gabriel, Bobek, Kroutil a Štěrba) a trenér Waser si bral time-out. Do utkání zasáhl v domácím dresu také Isaac Davidson, který ve středu přicestoval a po procestovaném více než dni se stihl jen rozcvičit. To v pátek už naskočil a i přes nesehranost s týmem, ukázal svůj potenciál. Svůj první bod dal z trestného hodu v závěru první čtvrtiny, která skončila 28:23

Další nová válečnická tvář, Adam Pecháček, bodově otevřel druhé dějství, kdy dvakrát za sebou zakončil z dolního postavení. Děčín se dál opíral o přesnou střelbu zpoza oblouku a navyšoval svůj náskok. Vyrovnání se s tlakem a aktivitou soupeře vypadalo zas o něco snazší, a zvládali ho i mladíci, což ukázal junior Martin Kučírek proměněným těžkým nájezdem.Další mladík Oliver Žižka zvyšoval v rychlém protiútoku, ale soupeř naznačil své odhodlání snížením na stav 53:37

Jak první poločas skončil, začal ten druhý a Wels rychle snížil na desetibodový rozdíl. Zápas už tradičně získával větší a větší grády, občas se zajiskřilo (oboustranná TCH, oboustranný nesportovní faul), což výborně modelovalo ligové utkání a prokazovalo to soutěživost obou celků, které si nedaly nic zadarmo. Třetí dějství tak vyhráli hosté z Welsu a udržovali se "na dostřel", když si velmi dobře vytvářeli střelecké pozice a se zvyšující se úspěšností je proměňovali. Výsledek po třiceti minutách byl 70:59.

Tvrdý zápas přitvrdil do posledního dějství. Rakouský celek chtěl prokázat, že středeční výsledek byl náhoda. Děčínští oproti tomu bojovali o potvrzení výhry. Přetahovaná pokračovala, obrany nepovolily, úspěšnost střelby kolísala se stoupající únavou a prosadit se bylo stále těžší. Oba trenéři točili sestavy co nejvíce, ale v závěru už šli do hry ti nejzkušenější a hrálo se na ligové úrovni. Bojovnost, několik útočných doskoků a proměněné trestné hody pak znamenaly druhou výhru pro domácí BK ARMEX Děčín. Konečný výsledek 87:81 potvrdil kvalitu soupeře, jemuž patří dík za další přínosnou konfrontaci.

Každoroční několikadenní kemp v Děčíně tedy opět splnil svůj účel, hosté byli spokojení s ubytováním, stravou i přípravou a plánují se opět za rok vrátit. Trenér Grepl mohl poprvé do akce vypustit Isaaca Davidsona, který strávil na hřišti 19 minut, dal 8 bodů a doskočil 11 míčů.

BK ARMEX Děčín - Raiffeisen Flyers Wels 87:81
Nejlepší střelci: Walton 20, Pecháček 13, Davidson a Kroutil a Štěrba 8 - Rosser 22, Caisin 21, Von Fintel 14

Čtvrtiny: 28:23, 25:14, 17:22, 17:22                                                   

Rozhodčí: Martin Kučírek, Jan Jeřáb, Jaroslav Pazourek.

PŘED ZÁPASEM

Většina z letošních soupeřů je opakujících se v přípravném období Válečníků poměrně často, a jedním z nich je i rakouský Raiffeisen Flyers Wels, který opět v Děčíně stráví několikadenní přípravný kemp a sehraje s domácím ARMEXem dva duely. V loňském ročníku rakouské bundesligy vypadl ve čtvrtfinále ze čtvrté pozice s pozdějším trochu překvapivým finalistou z Grazu. Stálicí ve Welsu je hlavní trenér a sportovní ředitel Sebastian Waser působící v klubu od roku 2017. Wels zatím oznámil jen malou část své sestavy, kdy v kádru zůstávají tři mladší Rakušané a také mladý Dominikánec Gil, který hrál v Rakousku už U19.

Letošní vzájemný duel číslo jedna se odehrál ve středu 21. srpna se začátkem v 18 hodin a Válečníci jej zvládli výhrou 80:53. Soupeř je ale jako každý rok houževnatý, bojovný a energický.. Proto se dá v pátek čekat opět dobrá prověrka připravující tým trenéra Grepla na nový ročník Kooperativa NBL. 

Odvetný zápas se odehraje v pátek 23.8., jen v netradičně brzkém čase od 16 hodin. Podle aklimatizace a aktuální situace by do něj už mohl zasáhnout Isaac Davidson, jenž přicestoval ve středu a s týmem hned absolvoval rozcvičku, přestože měl za sebou 27 hodin na cestě.

Kvůli opravám probíhajícím ve dvou šatnách bude ještě během srpna upraven vchod do haly, kdy půjde vcházet pouze levými dveřmi hlavního vstupu. 

Vstup na zápas je volný.

Nahoru