Dresden Titans vs BK Děčín 123 : 121

13. 09. 2024, 17:00 HOD. Margon Arena

PO ZÁPASE

Válečníci se v posledním přípravném duelu představili v pátek 13.září na palubovce Dresden Titans, když v sestavě chyběla trojice Walton, Slowiak, Gabriel pro různá zranění. Hned od prvních minut bylo jasné, že půjde o jiné utkání, než dosud Děčín absolvoval, a to nejen kvůli absenci rozehrávačů, ale i pojetím soupeře, kdy obrana nebyla tak těsná a nátlaková jako v předchozích duelech. S útočnou lehkostí a vysokým procentem, se Válečníci utrhli na konci první čtvrtiny k vedení 20:28. Dílem kvalitní hrou Titánů a možná dílem ukolébáním z kvalitního útoku však Válečníci dovolovali domácím nacházet víc a víc mezer ve své obraně, a drážďanští především dvěma šňůrami 7:0 průběh i skóre vyrovnali, aby se do šaten odcházelo téměř vyrovnaně 48:50.

Útočné hody lahodící očím početných diváků pokračovaly i po změně stran. Trenéři jistě neměli radost z výkonu na obranných polovinách, ale s míčem hráči obou celků ukazovali pěkné kousky... Děčín si postupně získával zpátky svůj náskok, aby domácí znovu šňůrou (10:0) odpověděli a vedení strhli na svou stranu. Hostující tým však znovu našel odpověď a odskočil na divoké skóre po 30 minutách 73:81. Očekával-li někdo v posledním dějství obranné "utažení šroubů", tak se mýlil. Skóre se přelévalo, a když domácí vedli 108:102 půl minuty před koncem, fanoušci už začínali slavit. Dvěma trojkami však vyrovnali Davidson a Štěrba, a tak se šlo do prodloužení 108:108

Děčín začal nastavený čas lépe a vedl dokonce 111:117, ale tam se zase vzchopili Titáni, a v záývěru excelující Bertone prokázal své zkušenosti, ale Pecháček opět vyrovnal 6 vteřin před koncem na 121:121.. Domácí brali oddechový čas, a nakreslená akce jim vyšla výborně, když Aaron Kayser zakončil nelehkou střelu a získal tak pro svůj tým vysokobodovou výhru 123:121. Domácí měli zápas jako první otevřený zápas, generálku na ProA, s postavenou palubovkou, reklamními panely, a všemi náležitostmi. Pro Děčín šlo o generálku před startem Kooperativa NBL.

Dresden Titans - BK ARMEX Děčín 123:121 (20:28 48:50 73:81 108:108)

Střelci Titans: Kirchner 22, Ragsdale 19, Bertone a Dreamer 18, Paige 13, Kayser 12, ...
Střelci DC: Ogundiran 26, Pomikálek 23, Davidson a Pecháček 22, Štěrba 11, ... 

Kooperativa NBL začíná 21.září domácím utkáním proti NH Ostrava, bližší informace o permanentkách naleznete ZDE

PŘED ZÁPASEM

Dalším zahraničním soupeřem, s nímž se Děčín utkává v přípravných zápasech pravidelně, je tým Dresden Titans. Jedná se o dalšího účastníka německé druhé nejvyšší soutěže ProA, kde se naši sousedé už usadili, když po jednoleté etapě (2016/17) postoupili znovu v roce 2022, aby měli raketový start v sezóně 2022/23 (5.místo). V loňském ročníku mířili opět na střed tabulky a skončili na solidním 9.místě (z osmnácti).

Trenér Fabian Strauss působí v klubu od roku 2019, kdy začal jako asistent, ale hned v prvním roce převzal pozici hlavního trenéra a nyní ho tak v této roli čeká třetí ročník v ProA. Z hráčského kádru zůstává osa pěti německých basketbalistů, ale také australský křídelník Sapwell. Další dva Američany vybral trenér s vedením z univerzit v NCAA2, a našel také kanadského pivota, pro tyto hráče půjde o evropskou premiéru. Opakem je pak zkušený Argentinec s italským pasem Bertone, jenž se stal nejstarším hráčem kádru ve svých 34 letech. Mezi mladíky bojujícími o své místo je mj. bulharský reprezentant do 20 let Dimitrov...

Dresden Titans odehráli několik přípravných utkání, ale informací o jejich průběhu ani výsledcích není mnoho k dohledání. Prohra proti bundesligovému Weissenfelsu 78:85, výhra proti BBC Bayreuth 86:83. Další zápas odehráli Titáni v sobotu v Jeně, kde prohráli 71:91.

Utkání v drážďanské Margon areně bude pro oba celky generálkou před startem soutěže, jež oběma soupeřům začínají 21. září (Titáni doma proti Duesseldorfu, Děčín proti NH Ostrava). Zápas bude otevřený pro fanoušky, a pro domácí půjde o tzv. season opener. V dresu Děčína se nepředstaví Tadeáš Slowiak ani Josef Gabriel pro zranění, chybět bude nakonec i AJ Walton kvůli malým zdravotním obtížím.   

Kooperativa NBL začíná 21.září domácím utkáním proti NH Ostrava, bližší informace o permanentkách naleznete ZDE

Nahoru