7. kolo

BK Opava vs BK ARMEX ENERGY Děčín

12. 10. 2024, 18:00 HOD. Víceúčelová hala Opava

PŘED UTKÁNÍM

V 7. kole základní části Kooperativy NBL čeká na Válečníky jeden z nejtěžších možných soupeřů, a to Opava, která je vždy adeptem na medaili.

To platilo i v loňské sezóně, ale cesta Slezanů skončila už překvapivě ve čtvrtfinále s Ostravou, která postoupila přes předkolo play-off a vyřazením obhájce titulu způsobila senzaci. A Opava neuspěla ani v Českém  poháru, kde rovněž vypadla ve čtvrtfinále, a to s Nymburkem. Náplastí tedy bylo alespoň vítězství ve Federálním poháru, kde ve finále porazila Válečníky 111:93.

Před novou sezónou došlo v opavském týmu jen tradičně k minimálním změnám. Kádr opustili slovenský pivot Jakub Mokráň, velezkušený Martin Gniadek, jenž nyní obléká dres Ostravy, a Adam Pecháček, který zamířil do Děčína. Na soupisce tak zůstali Šiřina, Kouřil, Slavík, Švandrlík, Puršl, Farský, Zbránek, Jurečka, Kvapil, Kavan a Pavelek, což je veliká síla, zkušenost a sehranost. Novými hráči jsou rozehrávač Narek Vyroubal, křídlo František Váňa, power forward David Motyčka (přišel z dorostu). Ryze českou sestavu pak narušuje power forward Robert Paul Howard, jenž působil v Levicích.

Svěřenci trenéra Petra Czudka si museli první utkání sezóny s ústeckou Slunetou odložit, protože opavskou halu zasáhly zářijové povodně, se kterými ale klub bojoval statečně a i díky pomoci fanoušků ji před vodou uhájil. Nicméně palubovka se bude muset po sezóně asi vyměnit. Ve 2. kole už Opava hrála a porazila domácí Pardubice 76:83, poté však doma podlehla Nymburku vysoko 75:94. Ani ve 4. kole Opava nehrála, důvodem byl však její první zápas v European North Basketball League, v němž doma jasně přehrála bulharský Spartak Pleven 83:68. V zatím posledním duelu Opavští zvítězili v severomoravském derby nad Ostravou 92:78 (nejlepší střelci Opavy: Puršl 21, Šiřina 16, Kouřil 13, Švandrlík 13).  

Tým Opavy zatím bodově táhne Šimon Puršl s průměrem 14,3 bodu (+ 6 doskoků, 3 asistence a 6 získaných faulů) na zápas, druhý je Jakub Šiřina (11,7 bodu a 4 asistence) a třetí Radovan Kouřil (9,7 bodu + 8 asistencí). 

Odkaz na live statistiky ZDE.
Odkaz na stream video ZDE.

Komisař: Macela Miroslav

Nahoru